Ga naar de inhoud

Huyze Drost & CSRD: Werken aan Transparante Duurzaamheid

Bij Huyze Drost geloven we in duurzame en verantwoorde catering. Met de komst van de CSRD-richtlijn, die bedrijven verplicht om transparant te rapporteren over hun impact op mens en milieu, zijn wij actief bezig om onze processen en informatiestromen zo goed mogelijk in te richten. Ons doel is om onze opdrachtgevers optimaal te ondersteunen bij hun duurzaamheidsrapportages en tegelijkertijd onze eigen impact te minimaliseren.

Stap voor Stap naar een Transparante Keten

Momenteel brengen wij onze volledige product- en leveringsketen in kaart, zodat we onze opdrachtgevers helder en gestructureerd inzicht kunnen geven in:

  • De herkomst van onze producten – Waar en hoe worden onze ingrediënten en materialen geproduceerd?
  • De duurzaamheid van materialen en ingrediënten – Zijn ze biologisch, lokaal, seizoensgebonden, fair trade of circulair?
  • Onze milieu-impact – Welke maatregelen nemen we om CO2-uitstoot, voedselverspilling en verpakkingsafval te verminderen?
  • Ethische productie – Hoe zorgen we ervoor dat producten onder goede arbeidsomstandigheden worden vervaardigd?

Door deze informatie te verzamelen en te documenteren, willen wij het voor bedrijven die met ons samenwerken makkelijker maken om hun CSRD-verplichtingen na te komen.

Implementatie van Duurzaamheidsmaatregelen

We zijn momenteel bezig met het invoeren en optimaliseren van verschillende duurzaamheidsinitiatieven binnen onze cateringdiensten, waaronder:

  • Het opstellen van een standaard duurzaamheidsverklaring per evenement, met inzicht in herkomst, CO2-impact en onze maatregelen.
  • Samenwerkingen met gecertificeerde leveranciers (o.a. biologisch, Fair Trade, MSC, Green Key) om de keten transparanter en duurzamer te maken.
  • Efficiëntere inkoop- en transportprocessen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.
  • Duurzame alternatieven ontwikkelen, zoals plantaardige menu-opties, herbruikbare serviesmaterialen en circulaire cateringconcepten.

Streven naar Praktische Ondersteuning voor Opdrachtgevers

Om bedrijven die CSRD-verplichtingen hebben beter te faciliteren, werken we aan:

  • Gestructureerde data en rapportages, zodat duurzaamheidsinformatie eenvoudig opgenomen kan worden in hun CSRD-administratie.
  • CO2-footprint berekeningen per evenement, waarmee inzicht wordt geboden in de milieubelasting en mogelijkheden om deze te verkleinen.
  • Een transparante weergave van sociale duurzaamheid, zoals eerlijke arbeidsomstandigheden en duurzame productieprocessen.

Op Weg naar een Duurzame Toekomst

Bij Huyze Drost zien we de CSRD als een kans om bewuster en transparanter te ondernemen. We zijn volop bezig met de implementatie van de juiste procedures en informatiestromen om zowel onze eigen duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren als onze opdrachtgevers hierin te ondersteunen.

Ons doel is om binnen afzienbare tijd een compleet en toegankelijk duurzaamheidsbeleid te bieden, zodat bedrijven die met ons samenwerken direct kunnen beschikken over alle benodigde informatie voor hun rapportages.

Zo werken we samen aan een toekomst waarin duurzaam ondernemen de standaard is.

Bekijk ook onze andere verhalen

Inspiratie

Creëer een betoverende sfeer met thematische decoraties voor je volgende evenement

Lees dit verhaal Lees dit verhaal
Inspiratie

Het Behouden van Erfgoed door Evenementen

Lees dit verhaal Lees dit verhaal
Inspiratie

Lokaal, duurzaam en met liefde bereid – dát is Huyze Drost

Lees dit verhaal Lees dit verhaal
Inspiratie
Interview

De diepte in met Jakob

Lees dit verhaal Lees dit verhaal
Inspiratie

Haal inspiratie uit de natuur voor je volgende evenement

Lees dit verhaal Lees dit verhaal
Inspiratie

Duurzame evenementen met Huyze Drost: de toekomst van verantwoord organiseren

Lees dit verhaal Lees dit verhaal

Huyze Drost & CSRD: Werken aan Transparante Duurzaamheid

Per 4 april gaat Jakob Drost verder onder de naam en filosofie van Huyze Drost, als hoofdorganisator en aanspreekpunt voor events, met Mercuur’s Catering als belangrijke foodpartner.

Lees het bericht